Ton email est enregistré. Tu es désormais inscrit à la Newsletter Webhelp.

L'adresse e-mail que vous avez fourni n'est pas valide.

L'adresse e-mail que vous avez fourni déja enregistré.

​Webhelp SHARED sprijină Fundația Hope and Homes for Children și în 2020

În fiecare an, aproximativ 4.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani părăsesc sistemul de protecție a copilului fără a fi pregătiți pentru o viață independentă sau având o pregătire extrem de limitată.
 
Nepregătiți și ajunşi pe cont propriu după o viață petrecută în instituție. tinerii nu sunt capabili să facă față sarcinilor de zi cu zi. Au abilități de comunicare slab dezvoltate, stimă de sine redusă, probleme de comportament și de atitudine. Întâmpină dificultăți în formarea de relații semnificative și riscă să fie exploatați, pentru că sunt vulnerabili.
 
În perioada 2018-2019, Webhelp România, împreună cu Fundaţia SHARED, a sprijinit programul de integrare socio-profesională dezvoltat şi derulat de Hope and Homes for Children România, în care 15 tineri au fost ajutaţi să dezvolte un stil de viață autonom și să părăsească sistemul de protecție a statului. În cadrul acestui program, tinerii sunt ajutați să își îmbunătăţească abilităţile de trai independent prin consiliere și prin sprijin material, li se pun bazele integrării pe piața muncii prin consiliere, mediere și recomandări și li se asigură locuințe, cu implicarea autorităţilor locale.
 
Datorită rezultatelor înregistrate anul trecut, Webhelp România a decis să își continue implicarea în program și, anul acesta, să ofere o sponsorizare în valoare de 14 000 €, menită să ajute încă 7 tineri.
 
Unul dintre beneficiarii programului din 2020 este Sever Tudor, un tânăr ce a ramas singur de la 15 ani ş a trăit într-un centru de plasament timp de 7 ani. La vârsta de 22 de ani, în 2016, Sever a părăsit centrul și trăiește acum din munca sa, într-o locuință socială pe care Fundația Hope and Homes for Children l-a ajutat să o amenajeze.
 
Absolvent al Școlii Superioare Comerciale “Nicolae Kretzulescu” din București, tânărul este pasionat de cifre și de ordine și își dorește să studieze contabilitatea, însă cursurile costă mai mult decât își poate permite din salariu. Pentru a-și putea continua studiile cu o serie de cursuri de contabilitate, Sever are nevoie de un sprijin financiar ṣi de un laptop performant.
 
Responsabilitatea socială este o componentă principală a strategiei Webhelp. Webhelp România, împreună cu Webhelp SHARED se implică activ în viața comunităților în care suntem prezenți. Programul de integrare socio-profesională este doar una dintre acțiunile prin care ne-am propus să contribuim la îmbunătățirea cadrului social din România.
 
#PeopleFirst #ThinkHuman #CSR #WebhelpRomania #SHAREDFoundation