Ton email est enregistré. Tu es désormais inscrit à la Newsletter Webhelp.

L'adresse e-mail que vous avez fourni n'est pas valide.

L'adresse e-mail que vous avez fourni déja enregistré.

Talent management

Pentru a descoperi și a cultiva abilitățile !

Dacă 90% dintre managerii noștri provin din promovare internă, este pentru că noi știm să cultivăm abilitățile în cadrul echipelor noastre.

Managerul de astăzi este consilierul client de ieri,

Ai putea fi chiar tu !

Talent Management

1

La Webhelp, fiecare angajat este actor în dezvoltarea sa profesională. De aceea, am creat un sistem de management al talentelor, menit să susțină dezvoltarea potențialului și anticiparea nevoilor de mâine.

2

Pentru a favoriza dezvoltarea potențialului colegilor noștri am pus în aplicare diferite acțiuni: coaching, participarea în proiecte transverse, cursuri de formare, competiții...

3

Webhelp are, de asemenea, o politică de mobilitate națională și internațională. Aceasta oferă angajaților perspective pentru ca aceștia să-și poată construi un parcurs profesional durabil.

Avantejele Webhelp !

Te bazezi pe implicarea ta și pe rezultatele tale pentru a evolua? Și noi la fel!

Comitetele de promovare:

Acestea sunt organizate cel puțin o dată pe an pentru promovările aferente posturilor ce se desfășoară în afara Assessment Center. Aceste comitete de promovare sunt alcătuite din reprezentanți ai echipelor de management și resurse umane.

Centrul de Evaluare:

Pentru a ne asigura că suntem obiectivi, am pus în aplicare un sistem transparent cu mai mulți evaluatori: acest lucru limitează riscul de eroare sau prejudecăți în alegerea persoanelor potrivite pentru a promova.

1

Evaluarea se bazează pe scenarii care permit angajatorului să observe potențialul real al candidatului, contrar a ceea ce poate vedea într-un simplu interviu.

2

Aceasta este realizată de mai mulți evaluatori din medii diferite: comitetul de conducere, responsabilul de resurse umane, managerul site-ului, managerul de operațiuni, managerul de producție etc. pentru a oferi o examinare încrucișată a procesului de promovare.

3

Este un sistem multi-evaluare: candidații sunt evaluați în multiple exerciții, folosind o varietate de instrumente de evaluare.